The Allson Way – sedan 1980

På Allson Kyl- & Fryslager i Åtorp har det bokstavligen varit minusgrader sedan 1980.

Från början drevs verksamheten av grundaren Allan Karlsson, och sonen Lenny Karlsson. Idag är det Allans barnbarn Mikael Karlsson som fortsätter driva vidare familjeföretaget tillsammans med pappa Lenny.

Deras starka övertygelse att inte gå i andras fotspår har banat väg för vad de idag kallar ”The Allson Way” – att inte göra som alla andra! Och just den inställningen har varit en framgångsfaktor genom åren. Det är också mycket tack vare den inställningen som Allson idag levererar logistik- och lagringslösningar i absolut toppklass – med utgångspunkt i Åtorp.

Och allt detta började med bärförsäljning på 1970-talet.

Då köpte företaget AB Jordgubbar (som ägdes av Allan Karlsson, Gunnar Dafgård och David Eriksson) upp bär från de stora odlingarna i trakterna runt sjön Skagern. De köpte även stora mängder blåbär och lingon från skogarna i Värmland och Dalarna.

Bären behövde dock transporteras till fryshus i Skåne – en onödig omväg från skog till frys, tyckte Allan och Lenny.  Därför satte de spaden i marken och byggde det första kyl- och fryslagret i trakten – beläget i Sveriges demografiska mittpunkt Åtorp.

Och det där med fryslager i trakten var det fler företag som tyckte var en bra idé, vilket gjorde att Allson fick förtroendet att lagra även andras livsmedel.

I början på 1990-talet avslutades förvisso handeln med bär, men Allson har sedan dess fortsatt att utveckla sin lager- och logistikverksamhet ”the Allson way” – till det företag som vi idag känner som AB Allson Kyl- och Fryslager!